Δικαστική Γραφολογία - Δικαστική Ψυχολογία Κύριο

Γιατί να προτιμήστε το σεμινάριο Δικαστικής Ψυχολογίας & Γραφολογίας του WebSeminars; Γιατί είμαστε οι πρώτοι που το παρείχαμε online στην Ελλαδα. Οι εισηγητές του σεμιναρίου έχουν εμπειρία στην εκπαίδευση του αντικειμένου άνω της 5ετίας. Η επιμόρφωση τους είναι συνεχής και για αυτό παρέχουν ύλη ενημερωμένη κι εναρμονισμένη πάντα με τις διεθνείς εξελίξεις στις συγκεκριμένες επιστήμες.

Δικαστική Ψυχολογία, είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα, εκείνα που βοηθούν στη διερεύνηση της παραβατικής συμπεριφοράς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστική αίθουσα για τη διευκόλυνση μιας υπόθεσης.
Ως κλάδος της Ψυχολογίας, είναι από τους πιο σύγχρονους και διαρκώς αναπτύσσεται, καθώς η ανθρώπινη παραβατική συμπεριφορά έχει συνεχώς και διαφορετικές εκφράσεις.

Γραφολογία, είναι η επιστήμη που μελετά και αναλύει τον γραφικό χαρακτήρα του ανθρώπου. Η γραφή είναι προιόν της εγκεφαλικής λειτουργίας του ατόμου , κι έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για τον καθένα μας. Η Γραφολογία ως επιστήμη αναγνωρίζει τουλάχιστον 300 χαρακτηριστικά της γραφής τα οποία σε συνδυασμό σκιαγραφούν την Ψυχοσύνθεση του γράφοντα. Η ανάλυση και επεξήγησή τους είναι μια περίτεχνη και περίπλοκη διαδικασία που οδηγεί στην πληρέστερη και βαθύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του ατόμου.

Εισηγητές

Εισηγητές του Διαδικτυακού Σεμιναριακού Προγράμματος στη Δικαστική Ψυχολογία & Γραφολογία είναι οι:

  • Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος MSc, Κάτοχος Certificate  στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).
  • Όλγα Γαβριηλίδου, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος - ανώτερο πτυχίο της Σχολής Γραφολογίας του Cambridge , μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων , και διδάσκουσα απο το 2014 στην σχολή Γραφολογίας του Cambridge.

Τρόπος & Κόστος Παρακολούθησης

Το Σεμιναριακό Πρόγραμμα στη Δικαστική Ψυχολογία & Γραφολογία είναι WEBINAR που παρέχεται ΜΟΝΟ διαδικτυακά και ΟΧΙ δια ζώσης, μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας e-learning (εικονική τάξη) με την εγγύηση της Cisco . 

 

Για να το παρακολουθήσετε χρειάζεστε ΜΟΝΟ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Ίντερνετ, κάμερα και μικρόφωνο.
Οι διαδικτυακές συναντήσεις διαρκούν εως 4 ώρες, από τις 10:00 έως τις 14:00,  στα προκαθορισμένα Σαββατοκύριακα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

*ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ είτε LIVE,  είτε σε VIDEO on Demand ΣΕ  ΩΡΕΣ και ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΑΣ

Το κόστος παρακολούθησης είναι:

Κανονική Εγγραφή

Ολόκληρο το πρόγραμμα του σεμιναρίου (και οι τέσσερις ενότητες): 400 ευρώ

(Τρόπος Καταβολής: 200 ευρώ με την εγγραφή - 200 ευρώ πριν την λήξη του κύκλου)

Μεμονωμένη μία ενότητα: 120 ευρώ 

(Τρόπος Καταβολής: όλο το ποσό εφάπαξ με την εγγραφή)

 

Εκπτωτικά για όλο το Σεμινάριο

Early Entry - Προεγγραφές  (ως 25-9-2017): 250 ευρώ

Φοιτητικά / Ανεργίας  :250 ευρώ  

(Τρόπος Καταβολής: εφάπαξ με την εγγραφή)

 

Εκπτωτικά για μεμονωμένη ενότητα

 Early entry / φοιτητικό / Ανεργίας : 80 ευρώ  

(Τρόπος Καταβολής: εφάπαξ με την εγγραφή) 

*ΑΥΣΤΗΡΑ Περιορισμένες θέσεις. Αιτήσεις - εγγραφές δεκτές εως την συμπλήρωση των θέσεων

Σε όλους τους συμμετέχοντες δίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ ΕΔΩ


Πρόγραμμα επόμενου Σεμιναρίου

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017  ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ - 29  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΛΗΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

7 & 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   (Α' ΕΝΟΤΗΤΑ) , Ώρες 10:00πμ - 14:00μμ

7/10 – ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ – ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ / ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ : Αναλύεται η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ψυχολογίας και της Δικαστικής ψυχολογίας. Η Ψυχοπαθολογία και η παθολογία στο έγκλημα.

8/10 – ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ : Γνωριμία με τις αρχές της Δικαστικής Γραφολογίας , γνωριμία με τις αρχές της Αναλυτικής Γραφολογίας (ανάλυση γραφικού χαρακτήρα). Ο διαχωρισμός της Δικαστικής από την Αναλυτική Γραφολογία.Η εισαγωγή στις αρχές της εξέτασης εγγράφων σε σχέση με την Δικαστική Γραφολογία. Το πρωκτικό και το φαλλικό στάδιο, και πώς η καθήλωση ή η παλινδρόμηση σε αυτά αντικατοπτρίζονται στην κάτω ζώνη.

14 & 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  (Β' ΕΝΟΤΗΤΑ) , Ώρες 10:00πμ - 14:00μμ

14/10 - SERIAL KILLERS - CASES - SEXUAL CRIMES: Άνδρες Serial Killers, Γυναίκες Serial Killers. Διαφορές κα ομοιότητες. Ανάλυση περιπτώσεων. Σεξουαλικά Εγκλήματα, Τύποι εγκλημάτων, θεραπεία Σεξουαλικών δραστών, Χαρακτηριστικά και μεθοδολογία.

15/10 – Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ /  Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ: Γνωριμία με την κάτω ζώνη γραφής ,την περιοχή των σεξουαλικών ενορμήσεων . Ανάλυση γραφικής δεινότητας, πώς αυτή διαμορφώνεται και από τι επηρεάζεται. Παρουσίαση των χαρακτηριστικών της γραφής που συνδέονται με την κατάσταση υγείας του γράφοντα, το γραφικό μοτίβο των ασθενών. Τα χαρακτηριστικά της γραφής που καταδεικνύουν ροπή προς την εγκληματικότητα (οι κόκκινες σημαίες).

21 & 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  (Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ), Ώρες 10:00πμ - 14:00μμ

21/10 - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ / ΟΜΗΡΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ / ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ορισμός της τρομοκρατίας και οι προσεγγίσεις της, Προφίλ και Τυπολογία Τρομοκρατών, διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες, Ιστορία του Διαδικτύου και Διαδικτυακό έγκλημα

22/10 - ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ /ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΑ (ΑΜΕΡΙΚΗ)/ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΓΡΑΦΟΜΗΧΑΝΗ /ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΩΝ : Γνωριμία με τα διάφορα είδη ανώνυμων γραμμάτων. Αποσαφήνιση σκοπού και τρόποι αντιμετώπισης ανώνυμων γραμμάτων.  Παρουσίαση των γραμμάτων Άνθρακα και η ψυχογραφική εκτίμηση τους βάσει FBI.  Γνωριμία με τα διαφορετικά είδη γραφομηχανών & γραμματοσειρών και εκμάθηση αναγνώρισης και ταυτοποίησής τους

28 & 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  (Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ), Ώρες 10:00πμ - 14:00μμ

28/10 -  ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ & ΑΝΑΚΡΙΣΗ ,ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ , ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ / CSI, ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Ψεύδος , Γλώσσα σώματος, το Ψεύδος στην ανάκριση, Ψευδείς ομολογίες και Δικαστικές πλάνες. Η μορφή, η οργάνωση και η διαδικασία της Ανάκρισης και της Συνέντευξης/ Τεχνικές, μέθοδοι, ανάλυση και αποτέλεσμα στην εξέταση τόπου εγκλήματος. Στοιχεία και Μεθοδολογία

29/10 – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ /ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙΩΝ/ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΡΚΩΝ(Η ΑΝΩΜΟΤΙ)  ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ: Τα είδη των παραποιημένων εγγράφων, αναγνώριση εύκολα πλαστογραφημένων εγγράφων. Η μεταμφίεση του γραφικού χαρακτήρα και η αναγνώριση μεταμφιεσμένης γραφής. Ανάλυση ειδών μελανιών και μέσων γραφής. Η εκμάθηση μιας DIY ανάλυσης χρωματογραφίας. Πλαστογραφία υπογραφών και οι φυσικές παραλλαγές. Η τεχνική της ανίχνευσης ψεύδους στις καταθέσεις υπόπτων ή μαρτύρων.

 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ ΕΔΩ

 Το συγκεκριμένο Σεμινάριο προτείνεται ιδιαίτερα για:

 Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας

 Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς

 Κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα

 
 

 

Προσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Χορηγοι

globalgnosipsyxologygrsemifindportal