Σεμινάριο Διαχείρισης Πένθους & Απώλειας

*ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΥΛΗ 2019*

Εισηγήτρια του σεμιναρίου Διαχείρισης Πένθους & Απώλειας είναι:

Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας , συγγραφέας και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής. Ολοκλήρωσε το B.A στη Συνθετική θεραπεία (Middlesex University). Συνέχισε τις σπουδές της σε θέματα εποπτείας συμβούλων (COSCA). Έχει ειδικευθεί στην Συμβουλευτική Πένθους (StonebridgeCollege) . Με αγάπη για τη γνώση και τη μάθηση συνεχίζει τις σπουδές της  σε θέματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων (ΕΚΠΑ). Αρθρογραφεί στο διαδίκτυο αλλά και τον έντυπο τύπο.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση OnDemand (σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς).

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15 ΩΡΕΣ 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟ: 200€

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ: 50€

 

Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου ΕΔΩ

Παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ Α - Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Η απώλεια ως μέρος της καθημερινότητας και ως οικουμενική εμπειρία
Στην πρώτη ενότητα θα μιλήσουμε για την απώλεια ως μέρος της καθημερινής μας ζωής και θα αντιληφθούμε ότι η απώλεια όχι μόνο βρίσκεται παντού στη ζωή μας αλλά είναι ζωτικής σημασίας να την αναγνωρίσουμε.  Η ενότητα αυτή συνδέει τη μοναχική εμπειρία μιας απώλειας με την οικουμενική φύση της διδάσκοντας μας ότι η απώλεια είναι και κοινωνική εμπειρία. Στερώντας της αυτόν τον χαρακτήρα ξεκινούν πολλά από τα ψυχολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν μεμονωμένα άτομα και ολόκληρες κοινωνίες.

ΕΝΟΤΗΤΑ Β - Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
Είδη απωλειών και τρόποι αντιμετώπισης
Η δεύτερη ενότητα διερευνά τις πολλαπλές απώλειες που δοκιμάζει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωή του. Οι πραγματικές, οι φανταστικές και οι συμβολικές απώλειες είναι καταστάσεις που οδηγούν σε αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές κατακλύζουν τους ανθρώπους με συναισθήματα τα οποία χρειάζονται διαχείριση ώστε να μπορέσει το άτομο να ενσωματώσει την απώλεια στη ζωή του κάνοντας την οδηγό του.

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ - Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Η διαχείριση της απώλειας ανά ηλικίες
Η τρίτη ενότητα επικεντρώνεται στην διαχείριση της απώλειας ανά ηλικίες και επιχειρεί να υποδείξει στους συμμετέχοντες τους τρόπους στήριξης των ατόμων που πενθούν. Παρουσιάζονται βασικές κατευθυντήριες γραμμές για μια αποτελεσματική προσέγγιση ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και άλλους παράγοντες που βοηθούν στη διαχείριση της απώλειας όπως για παράδειγμα η προσωπικότητα του ατόμου, οι προηγούμενες εμπειρίες του, η φύση και οι συνθήκες της απώλειας κ.ο.κ

ΕΝΟΤΗΤΑ Δ - Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Παράγοντες που δυσχεραίνουν το πένθος και την έκφραση του
Η διαδικασία του πένθους είναι μια απλή και ταυτόχρονα δύσκολη διαδικασία. Η τέταρτη ενότητα εστιάζεται στους παράγοντες που δυσχεραίνουν την διαδικασία του πένθους. Μελετάμε τις προσωπικές μας αντιδράσεις απέναντι στο πένθος, μελετάμε τους παράγοντες που διευκολύνουν ή εμποδίζουν την έκφρασή του και επικεντρωνόμαστε στους τρόπους αντιμετώπισης και έκφρασης των συναισθημάτων που εμπεριέχονται στην απώλεια


ΕΝΟΤΗΤΑ Ε - Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Το πένθος και ο θρήνος ως οδηγοί μας στη ψυχική υγεία
Στην  5η ενότητα εμπλουτίζουμε τις γνώσεις των συμμετεχόντων σχετικά με τη διαδικασία του πένθους και του θρήνου. Αναφερόμαστε στα στάδια της ElisabethKublerRoss, μελετάμε τις τέσσερις βασικές αντιδράσεις του J. Bowlby, και τους τέσσερις στόχους για το πένθος του W. Worden. Στόχος αυτής της ενότητας είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να συνδέσουν το πένθος και το θρήνο με την ψυχική υγεία ανακαλύπτοντας μέσω της βιωματικής μάθησης την αξία της αποδοχής των απωλειών.  

 Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής σου ΕΔΩ

Το συγκεκριμένο Σεμινάριο προτείνεται ειδικά για:

 Ψυχολόγους, Εκπαιδευτικούς, Φροντιστές- Νοσηλευτές

 Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φροντιστές 3ης Ηλικίας, Φοιτητές Ιατρικής

 Κοινό που επιθυμεί την καλύτερη αντιμετώπιση του πένθους

 

Όροι Χρήσης

Προσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Χορηγοι

globalgnosipsyxologygrsemifindportal