Σεμινάριο Ανακριτικής

Η Ανακριτική επιστήμη είναι ο ιδιαίτερος κλάδος της Ποινικής Επιστήμης της Εγκληματολογίας που έχει ως αντικείμενο μελέτης το έγκλημα και ειδικότερα την αποκάλυψη του δράστη αυτού, μέσω της άντλησης πληροφορίών απο ύποπτο για την τέλεση άτομο.Το ενδιαφέρον της ανακριτικής αρχίζει από την διάπραξη του εγκλήματος, ή και από την πρόληψη σχεδιαζόμενου μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης ενοχής ή αθώωσης συγκεκριμένου κατηγορουμένου.
  • Εισηγητές:
  • Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate  στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).
  • Όλγα Γαβριηλίδου, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος - ανώτερο πτυχίο της Σχολής Γραφολογίας του Cambridge , μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων και διδάσκουσα απο το 2014 στην σχολή Γραφολογίας του Cambridge.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση  OnDemand (σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς). 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 8 ΩΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 200€

*Ενδεικτική επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής: 6 Μαρτίου 2021

*Ολοκλήρωση εγγραφών μια εβδομάδα πριν την ημερομηνία διεξαγωγής *ή νωρίτερα βάσει εγγραφών 

 Παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ ΕΔΩ

 

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ- Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ MICROEXPRESSIONS: Ανάλυση της ψυχολογίας του Ψεύδους, η γλώσσα σώματος κι η αναγνώρισή της. Τύποι ατόμων που ψεύδονται. Ψευδείς δηλώσεις , Μικροεκφράσεις προσώπου.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: Βασικά στοιχεία και λάθη στην επικοινωνία. Τεχνικές σωστών ερωτήσεων. Αναγνώριση ψεύδους στην λεκτική επικοινωνία.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ 

ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ- Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ: Η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ανακριτικής ως επιστήμης, οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα κατα την ανάκριση. Τα συνηθέστερα λάθη στην ανάκριση. Δόμηση σωστής ανάκρισης, τα στάδια της. Ο μάρτυρας ως παράγοντας της ανάκρισης, και ο ένοχος στην ανάκριση.


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤο προσωποποιημένο λεξιλόγιο. Η σημασία του χρόνου στην εξιστόρηση.  Ο τρόπος αναγνώρισης των παραπλανητικών δηλώσεων.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ ΕΔΩ Το συγκεκριμένο Σεμινάριο προτείνεται ιδιαίτερα για:

 Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας

 Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς

 Κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμεναΠροσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Χορηγοι

nouscon.eumathimata.zoispsyxologygrsemifindportal