Σεμινάριο Ανακριτικής -Ανίχνευσης Ψεύδους

  • *ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΥΛΗ 2019*
  • Εισηγητές:
  • Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate  στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).
  • Όλγα Γαβριηλίδου, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος - ανώτερο πτυχίο της Σχολής Γραφολογίας του Cambridge , μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων και διδάσκουσα απο το 2014 στην σχολή Γραφολογίας του Cambridge.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση  OnDemand (σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς). 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 8 ΩΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 200€

Εγγραφές δεκτές μέχρι συμπλήρωσης θέσεων

 Παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ ΕΔΩ

 

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ- Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ MICROEXPRESSIONS: Ανάλυση της ψυχολογίας του Ψεύδους, η γλώσσα σώματος κι η αναγνώρισή της. Τύποι ατόμων που ψεύδονται. Ψευδείς δηλώσεις , Μικροεκφράσεις προσώπου.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: Βασικά στοιχεία και λάθη στην επικοινωνία. Τεχνικές σωστών ερωτήσεων. Αναγνώριση ψεύδους στην λεκτική επικοινωνία.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ - 4hr

ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ- Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ: Η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ανακριτικής ως επιστήμης, οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα κατα την ανάκριση. Τα συνηθέστερα λάθη στην ανάκριση. Δόμηση σωστής ανάκρισης, τα στάδια της. Ο μάρτυρας ως παράγοντας της ανάκρισης, και ο ένοχος στην ανάκριση.


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΤο προσωποποιημένο λεξιλόγιο. Η σημασία του χρόνου στην εξιστόρηση.  Ο τρόπος αναγνώρισης των παραπλανητικών δηλώσεων.


ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΟΥ ΕΔΩ Το συγκεκριμένο Σεμινάριο προτείνεται ιδιαίτερα για:

 Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας

 Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς

 Κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμεναΠροσθήκη σχολίου

επιστροφή στην κορυφή

Χορηγοι

globalgnosipsyxologygrsemifindportal